Kokekunst: Hva et lite kjøkken kan lære deg om livet
Det første trikset er kjedelig, men sant: Lag et system for hvilket utstyr som skal være hvor. Når du vet hvor tingene er, blir matlagingen mer effektiv.
Tenk som en toppkokk og praktisér mise-en-place: Alt utstyret og råvarene er lagt klart før tilberedningen starter.
Prioriter utstyr som kan brukes til mange ulike ting. Med en god stavmikser eller blender kan du lage både supper, sauser og smoothier. Trenger du juicemaskin? Neppe.
Lær deg noen oppskrifter på mat som kan lages i én beholder: One-pot-retter, supper, gryter, langpanne. Eller eksperimentér!
Tenk flerbruksverdi: Ingredienser som eddik, olje, salt, bakepulver og sitron kan brukes til både matlaging og rengjøring.
Utnytt plassen: Bruk veggen til oppbevaring, en kopp på en krok, knivene på magnetlist.
Lag mer benkeplass: Et skjærebrett som er stort nok til å legges oppå vasken gir deg mer arbeidsrom.
Klar deg med få ting - og ta vare på de tingene du har. Da setter du ekstra stor pris på dem. Og etter hvert siver kanskje denne tankegangen inn i andre aspekter ved livet - og du oppdager at du har fått en skarpere evne til å prioritere hva som er riktig og viktig for akkurat deg.
Vær realistisk: Selv om du en gang hadde en ambisjon om å lage pølser på eget kjøkken blir det ikke mye pølser av at kjøttkverna ligger i en skuff og samler støv. Selg den til noen som faktisk vil lage pølser.
Husk at mat blir best når den deles med et annet menneske: Ikke vær så opptatt av effektivitetstriks, tips og life hacks. Inviter noen på middag. Lag noe enkelt. Eller en rotete treretters. Brett ut et klaffebord, dra inntil to stoler, tenn et stearinlys og vel bekomme.
Nysgjerrig på Mini Suites by Fiskarhedenvillan? På Ikea Forus i Stavanger kan du se og bevege deg i en innredet modell. Stikk innom, se, kjenn, føl. Eller ta kontakt, så skal vi svare deg på alt du lurer på.
av Mini Suites.