Domarudden - en plass med aner helt fra 1700-tallet

Familien på Domarudden feirer en jul full av tradisjoner og minner. Julepynting, julebakst, luciafeiring og tradisjonell levering av ønskeliste til nissen 1. advent. Karolina elsker julen og vil at Henrik og barna skal få oppleve julens magi akkurat slik hun opplevde den som barn. På julaften samles hele slekten på Domarudden og det tilbys både tradisjonell og vegansk julemat.

Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

Karolina og Henrik og deres fire barn Tindra, Oliver, Klara og Love bor i ett nybygd hus med stil fra forrige århundreskiftet like ved Torrvarpen på Domarudden, et sted hvor familien til Henrik har bodd helt siden 1700-tallet. Huset er som skapt for plassen og føyer seg særdeles godt inn i det gamle gårdsmiljøet hvor huset er omgitt av store gamle trær som har stått der i flere hundra år.

«Henriks farmor ble født her, men døde før Henrik ble født så han hadde aldri besøkt Domarudden før vi fikk tilbud om å kjøpe den i 2012 av daværende eier som var en slektning av Henrik. Hovedhuset hadde brent ned et par år før og gården ble forlatt. Vi ble helt forelsket i stedet og så muligheten til å bygge huset vårt her og la barna vokse opp i dette fantastiske miljøet. Henrik syntes det var veldig gøy å kjøpe tilbake sin farmors barndomshjem, på den måten skulle sirkelen bli sluttet igjen», sier Karolina.

Interiør og innredning for å formidle den rette følelsen

Paret begynte å lete etter en husleverandør som kunne bygge et hus tilpasset familiens ønsker og behov. Til slutt falt valget på Fiskarhedenvillan og etter ett år var huset klart og familien kunne flytte inn. Huset er bygget med inspirasjon fra forrige århundreskiftet med snekkerglede, faspanel med mønster fra århundreskiftet, sprossevinduer, doble dører og takskifer. Inne i huset har ekteparet valgt bredere gulvlister, speildører, kakkelovn, perlestaff og mønstret tapet i en rolig, harmonisk stil.

«Vi har innredet huset med gamle ting og vi fant, til vår store glede, møbler ute i bodene som vi tok inn i huset, og så har vi fylt på med møbler fra loppemarkeder og auksjoner. Møbler med patina og historie gjør så mye for følelsen i et hus, spesielt når det er nybygd», sier Karolina.

Julen på Domarudden

Familiens hus føles som det er laget for å feire jul i, siden rommene byr på et gammeldags preg med knirkende tregulv og store, herlige sosiale rom. Karolina er veldig glad i å pynte til jul og har pyntet huset med vakker gammel antikk julepynt, som f.eks. juleengel, kirke og vakre gamle lysestaker. Til dette legger hun gran, furukvister, kranser, kongler, nøtter og epler. I vinduet henger både Adventslysestaker og lysestaker.

"Jeg begynner å pynte til advent når jeg setter lysestaker og stjerner i vinduene. Så legger jeg til juleblomster og annen pynt dag for dag i hele desember. Jeg har ennå ikke funnet de rette stedene for julepynten vår, så jeg prøver meg fortsatt fram", sier Karolina.

Julen feires hjemme på Domarudden og både Karolina og Henriks familier kommer og totalt er det 17 personer rundt bordet i alle aldre. Familien spiser klassisk julemat men med en tvist da det er både veganer og glutenintolerante familiemedlemmer, så i år fikk den tradisjonelle julematen selskap av vegansk julemat, bl.a. grillet kålrot som alternativ til skinke, kjøttboller av soyadeig, Skagenrøre på tofu og avokado og sennepsaubergine i stedet for sennepssild med mer.

Karolina forteller videre:

«Vi begynte å feire her så snart huset var klart, da vi har det romsligste huset i familien. Jeg som er en ekte julenerd og alltid har holdt fast ved tradisjonene, måtte endre litt på dem når vi byttet plass for å feire jul.»

«Nå rekker vi ikke lenger å dra hjem til foreldrene mine på julekaffe i lunsjen, men vi tar kaffe hver for seg og så kommer resten av familien, foreldre og søsken akkurat i tide til Donald Duck og vennene hans hvor vi samles foran TV og drikke gløgg og ser på Donald sammen. Når programmet er over plukker vi fram julematen som vi alle har vært med å lage. Middag klokken fem og etter maten venter vi på julenissen med barna. Nissen kommer og dermed starter julegaveutdelingen. Når stillheten har lagt seg spiller vi spill og koser oss med godteri. Slik har vi feiret jul siden jeg var liten og jeg elsker det og det føles så fint at barna får oppleve det nå.»

«Henrik har nok blitt litt mer tradisjonell siden han møtte meg. Jeg husker den første julen vi feiret sammen etter at vi fikk vår første datter. Jeg hadde planlagt at vi skulle pynte treet noen dager før jul, noe som for meg er like viktig som å se Donald på julaften og Henrik bare sitter i sofaen og ser på. Han forteller meg at han aldri trodde det var noe spesielt med å pynte treet og at han ble betalt av mormoren for å pynte treet da han var liten, så jeg har måttet jobbe hardt for å få ham til å like å ha tradisjoner, men nå for tiden setter han faktisk pris på alt med forberedelsene rundt jul, fordi han ser hva det betyr for oss som familie å ha det sammen.»

På kjøkkenet står et stort pepperkakehus som er en eksakt kopi av huset som har tatt Karolina og Henrik mange kvelder å lage. Ved siden av har Karolina satt frem ulike typer julegodteri som hun, barna og Henrik har laget sammen.

Om tradisjoner

Karolina forteller om tradisjoner og hva de betyr for henne:

"Tradisjoner er veldig viktige for meg og i år ser jeg tydelig på barna hvor mye de setter pris på alt som har med jul å gjøre. Jeg synes morgenene i desember er veldig koselige når vi sitter og ser på adventskalenderen på TV sammen.

Jeg elsker hele desember og synes det er så fint at barna får oppleve alt jeg opplevde som barn.

Vi går på juletrejakt sammen, legger ønskelister til nissen på bygdas julemarked 1. advent, ser på Lucia-toget, drar til mormor og morfars oppesitterkveld sammen med søskenbarna, og når barna våkner julaftens morgen så er julestrømpene fulle av pakker og etter det er det på tide å gå på den årlige juleskattejakten som fører til en pakke, som vanligvis er et spill som de kan kose seg med mens de venter på julenissen. For meg er julen helt klart årets høydepunkt! Det er tiden da hele familien virkelig ønsker å tilbringe tid med hverandre, enten det er når vi baker pepperkaker, på et julemarked eller foran adventskalenderen på TV. Ingen klager på at de heller vil gå opp på rommet sitt eller spille på datamaskinen. Alle vil være med og det er nettopp det som gjør julen. Fellesskapet. Kosen. Gleden. Familien. "

Familien: Karolina Bystedt, Henrik Bark og barna Tinda 10, Oliver 8, Klara 5, Love 2 og kattene Billy og Boris.

Bor: På Dommarudden i Grythyttan i et nybygd hus på 225 kvm, på plassen hvor Henriks slekt har bodd siden 1700-tallet.

Yrke: Karolina arbeider som førskolelærer og Henrik eier firmaet Takskifferspecialisten AB.

Akkurat nå holder familien på å lage det siste av maten til jul og gleder seg til å få juleferie.

Karolinas fem beste tips for å komme i julestemning:

* Tenn levende lys i alle rom og i alle dens former.

* Sett fram mye frukt og julegodteri, gjerne hjemmelaget, til alle godtegriser.

* Dekorer med minner. En nisse fra mormors barndom vekker mer følelser enn en nykjøpt nisse fra Ica.

* Er dere mange som feirer jul sammen? Da kan dere lage et spleiselag og hjelpe hverandre med maten så får dere mer tid til å sosialisere, spesielt med vertene.

* Prøv å skape tradisjoner som kun er knyttet til julaften. Legg det samme julepuslespillet hver jul eller start alltid julaftens morgen med en spennende skattejakt for barna.

"Vårt Drømmehus: En Reise av Besluttsomhet og Personlig Stil" Copy

Da Mikaela og David stod ovenfor utfordringen med å bygge sitt drømmehus, visste de at valget av tomt ville være avgjørende. ``Du kan endre husets ...

De bygde hus under inflasjonen – Hva skjedde så?

Inflasjonen var et faktum da Pantea og Niklas hadde bestemt seg for å bygge hus. Men det var nå eller aldri. Dette er del 2 ...

Farvel til tingene: Minimalismens magi

Et tankeeksperiment: Hvor mange ting trenger du for å leve et godt liv? Ifølge LA Times har et gjennomsnittlig amerikansk hjem 300 000 ting. De mest ...

Skap noe stort på liten plass.

A room of one’s own, kalte Virginia Woolf det. En skrivestue, malestue, komponiststue. Drømmen om sted hvor du kan lukke døren, uttrykke det som kommer til ...

En livsstil, en bevegelse. Dette er Mini Suites by Fiskarhedenvillan. Copy

De ligger stille i landskapet, minihusene. Likevel inngår de i en bevegelse. Hva er et minihus? Et lite hus, jo da. Ditt eget sted. Akkurat passe stort ...

Enebolig for nybegynnere

Se det for deg: Du har nøkkelen i hånden, du skrider opp på trammen (din!), stikker nøkkelen i låsen, vrir om, åpner døren og stiger ...

En bolig for viltre sjeler

En bolig for viltre sjeler Er du en surfer, en vandrer, en klatrer? En med maur i blodet og konstant friskluftslengsel? En boltrer, en jeger, en ...

Takutspring eller ikke?

Den store låvetrenden vekker mange boligdrømmer. Et ofte stilt spørsmål om låvehus er: Hvorfor har de ikke takutspring?

Velkommen til å besøke Atmosfär 156 i Borlänge – digitalt!

Har du lang reisevei for å besøke vårt visningshus i Borlänge? Nå kan du ta deg en virtuell rundtur i samme hus. Utforsk rom for ...

Vinkelhus - smarte planløsninger og herlig uteplass

Fordelene ved å bygge vinkelhus er mange. En av de beste egenskapene er mulighetene det gir for funksjonelle uteområder. Med et vinkelhus beskyttes uteplassen mot ...

Smarte planløsninger

Planlegger du å bygge et smarthus? Med ressurseffektivt som nøkkelord og innovativ planløsning som mål? Da har du kommet til rett sted!

Start en jordfabrikk - trinn for trinn

Elsker du å dyrke? Men ikke kvitteringen for dyr kjøpejord? Start en jordfabrikk, bli selvforsynt på fin, næringsrik jord og få store avlinger i årene ...

Lag en artsrik hage i 6 trinn

Vi mennesker har viktige pollinatorer, som humler, bier og sommerfugler, å takke for en tredjedel av maten vår. Likevel behandler vi dem ganske dårlig. Nå ...

GUIDE: Anlegg en hage!

Det sprudler i kroppen – det er vår! Fram med skisseblokk, greip og svettebånd – nå er tiden inne til å anlegge en hage.

Selvforsyning for dummies

Selvforsyning blir en stadig hetere potet, men hva bør du satse på? Hvordan? Hvor begynner du? Fiskarhedenvillan gir deg: Selvforsyning for dummies.

Kjøpe brukt eller bygge nytt under inflasjon?

”Bygge hus pris” er et av de vanligste søkebegrepene på Google når det kommer til boligbygging. Så vi forstår at det er et viktig spørsmål ...

Domarudden - en plass med aner helt fra 1700-tallet

Familien på Domarudden feirer en jul full av tradisjoner og minner. Julepynting, julebakst, luciafeiring og tradisjonell levering av ønskeliste til nissen 1. advent. Karolina elsker ...

Reisen mot nytt hus til tross for økonomisk usikre tider

Pantea og Niklas drømte lenge om et hus og hadde holdt øye med bruktmarkedet i flere år. Å finne det rette huset var ikke lett, ...

Oppdag Fordelene med Minihus: En Moderne & Bærekraftig Boligløsning

Minihus, også kjent som mikrohus, har transformert seg fra en trend til en livsstil for mange. Disse kompakte boligene tilbyr en unik og bærekraftig boligløsning, ...

Vi gikk etter magefølelsen

Stilig, elegant, sosialt og koselig. Hver eneste lille detalj er helt riktig. Og likevel ble alle valgene gjort spontant, etter følelsen. Velkommen hjem til Sanna ...

4 sterke grunner til å ikke vente med drømmehuset!

Selv om rentene er høye akkurat nå, er det fremdeles flere sterke argumenter for hvorfor man bør vurdere å kjøpe og bygge et nytt hus ...

15 smarte tips som vil gagne strømregningen din

Bekymrer du deg for høyere strømregninger når temperaturen synker? Kaldere temperaturer og strømkrise er ingen drømmekombinasjon – men det er mye du kan gjøre for ...

Et hus tegnet etter tomtens forutsetninger

Familien Eriksson optimaliserte hustegningene sine etter tomtens forutsetninger. Etter utfordringer og kompromisser ble huset bedre enn forventet.

Beliggenheten – det viktigste når du bygger et hus

Familien Rattfelt hadde den perfekte tomten å bygge hus på. Husvalget falt naturlig på Tranan – en husmodell i tradisjonell stil. Slik svarte de på ...

Villazero - drømmen som gikk i oppfyllelse

Er det mulig å bygge et hus med både hustuft og tak av tre og med et byggelag som består av bare kvinner? Det som ...

Hvordan bygge bærekraftig – en guide

Å bygge hus omfatter mange deler, fra utforming og design til materialer og tekniske løsninger. Med smarte valg kan du gjøre byggets miljøpåvirkning betydelig mindre ...

Valgte Sparven etter stil og størrelse.

Det svenske paret Kristina og Christer hadde et spesifikt bilde av hvordan drømmehuset deres skulle se ut. Passe stort, vedovn og en riktig god hjemmefølelse. ...

Fra idé til entré

En liten film om Emil og Maya som bygde drømmehuset sitt hos oss. Vi vet at hver familie er unik og dermed også alle husene ...

Fossilfri färdplan - hva er det?

Vi har skrevet under på Fossilfri färdplan (fossilfritt veikart) for byggsektoren i Sverige. Målet er å gjøre vår del for å nå disse målene:

Prosjektet Kliv På

Småhusbyggere, akademia og forskningsinstitusjoner jobber sammen for å kartlegge miljøpåvirkning i et livssyklusperspektiv (LCA). TMF, tre- og møbelforetakenes arbeidsgiverorganisasjon i Sverige, skal lede arbeidet med ...

Sirkulær økonomi

Hva innebærer egentlig sirkulær økonomi?

Hva er en livssyklusanalyse?

En livssyklusanalyse (ofte forkortet LCA) er en metode for å beregne miljøpåvirkningen til et produkt gjennom hele livssyklusen – fra utvinning av naturressurser til produktet ...

Liggende lekter på terrassen

Det er ikke sånn at rekkverket må ha stående bord - liggende lekter gir et helt annet uttrykk!

Inspirasjon til uteplassen

Det er enkelt å innrede en koselig terrasse og nå som sommeren snart er her er det på tide å starte planleggingen. Her gir vi ...

Slik holder du plenen fin

Gi gresset best mulig vekstvilkår - da holder plenen seg fin hele sesongen!

En husreise gjennom 7 år

Kerstin og mannen har bygd to hus og revet ett i løpet av syv år. På det siste huset tegnet de også planløsningen selv. Da ...

Falt for klassiske Spoven

Valget var enkelt for Martine og Espen som falt for den klassiske herregårdsstilen, men de måtte vente lenge før de kunne sette i gang med ...

Tenk praktiske løsninger på vaskerommet

Vaskerommet - noen har nok angret i ettertid på at de ikke tok seg bedre tid til å tenke gjennom og planlegge det litt bedre. ...

Slik får du mest og best ut av kjøkkenløsningen din!

En kjøkkenarkitekt hjelper deg med å optimalisere kjøkkenet ditt. Alle som bygger hus med Fiskarhedenvillan har denne muligheten – helt kostnadsfritt.

På tide å oppfylle hyttedrømmen?

Er du en av dem som går med en hyttedrøm i magen? Etter en sommer hvor mange har feriert hjemme så øker nå interessen for ...

Smart å bruke god tid på å planlegge baderommet

Er du en hurtigdusjer eller en maratonbader? Baderommet er ofte et av de dyreste rommene i huset. Derfor er det smart å bruke god tid ...

Huset som vokser med familien

Husmodellens spennende og fleksible planløsning gir familien Hylander-Andersen følelsen av at de kan bli gamle her.

Midt mellom New York og Småland

Familien hadde en drøm om å flytte til den amerikanske østkysten. Istedenfor bygde de seg en drøm av et hus i Sverige. Et drøyt 200kvm ...

Svømmebasseng i hagen - hva koster det?

Flere og flere skaffer seg basseng. Trenden har vært økende de siste årene og i sommer har det eksplodert! Her er litt informasjon om hva ...

Legge ferdigplen - slik gjør du

Om du ikke har tålmodighet til å se gresset gro så kan du legge ferdigplen. Med plen på rull blir det flott og grønt mye ...

Slik anlegger du blomsterbed

Når våren kommer er det tid for å anlegge blomsterbed i hagen – noe som krever tid og planlegging. Men du trenger ikke å ha ...

Smart og fint å dyrke i plantekasse

Å dyrke i plantekasse er noe alle kan gjøre og det er lett å lykkes med både grønnsaker, krydder og bær. Ikke rart at dyrking ...

Erfaren husbygger

Maria og mannen bygde drømmehuset, en moderne villa i to etasjer med en gigantisk terrasse. Dette er fjerde gang Maria bygger hus, og klok av ...

Slik legger du nytt tak

Har du planer om å legge tak på egen hånd? Her er noen gode tips om hvordan legger nytt tak, uansett om du bruker takpanner ...

Gikk av med pensjon og bygde nytt hus!

Kjell og Annika hadde gått av med pensjon og ønsket seg et mindre hus. Planen var at en lokal byggmester skulle bygge huset, men prosjektet ...

Slik kommer du igang med terrassen

Å bygge terrasse eller veranda er ikke så vanskelig og tidkrevende som man kan tro, dessuten er det et morsomt prosjekt som passer både hobbysnekkere ...

Jill og Peter bygger drømmehuset

Fiskarhedenvillan fikk følge Jill og Peter når de skulle bygge sitt drømmehus. Resultatet har vi delt opp i tre kortfilmer der vi ser nærmere på ...

Jill og Peter bygger drømmehuset - del 2

Fiskarhedenvillan fikk følge Jill og Peter når de skulle bygge sitt drømmehus. Resultatet har vi delt opp i tre kortfilmer der vi ser nærmere på ...

Perfekt funkishus

Den hvite funkisvillaen ble en perfekt løsning for den store familien.

Tips til maling av fasaden

Hvis malingen på fasaden begynner å bli blass eller slitt, kan det være på tide med et par nye malingsstrøk. Det er visse ting som ...

Slik gjør du fasadevasken mer effektiv

Finn fram hageslangen og vaskekosten, for nå trenger fasaden en vask. Bli kvitt soppsporer og skitt som tærer på huset ditt. Vi viser deg riktig ...

Slik velger du riktig farge på huset

Det er mye å ta hensyn til når det gjelder utvendig fargevalg. Det enkleste er å få innsiden til å matche utsiden. Bare ikke glem ...

Huset som ikke fantes

Mikael og Maria hadde dannet seg et bilde av drømmehuset men det fantes ikke i noen huskataloger. Fiskarhedenvillan tok utfordringen og resultatet ble så bra ...

Fiskarhedenvillan slutter seg til Agenda 2030!

Nå utvider vi satsingen vår på bærekraft. Ikke fordi vi må, men fordi vi vil. Vi vil virkelig at barnebarna til kundene våre skal kunne ...

Bygger for framtidige generasjoner

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – det er vår definisjon av bærekraft. Les mer om hvordan Fiskarhedenvillan bygger for framtidige generasjoner.

Få orden i garasjen

Full og rotet garasje? Nå kan du få orden på ting og tang en gang for alle. For hvem orker å lete i et fullstendig ...

Hjelp! Det har regnet tre uker i strekk og bygget er ikke tett!

De aller fleste hus i Norge er bygget i treverk og de fleste har nok fått med seg at treverk og vann sjelden er en ...

Dalarnas Villa - Fokus på bærekraft

Bærekraft er viktig for oss i Fiskarhedenvillan, men også forsikringsbransjen har interesse av bærekraftig bygging. I Sverige kom Dalarnas Forsikringsselskap til oss med en idé ...

Egeninnsats på ny bolig

Tenk på disse tingene før du bestemmer deg!

Se hva som kjennetegner en god planløsning

En god planløsning er nøkkelen til en velfungerende bolig. Selv om det er individuelle forskjeller i hva vi oppfatter som en god planløsning, er det ...

Bygg smart - bygg hus med utleiedel

Visste du at det faktisk kan lønne seg å bygge nytt hus med utleiedel? Boenheten kan også brukes som gjesterom eller separat leilighet.

Utleie av selvstendig boenhet

Dette må du vite om begreper som eksisterer og krav som stilles når du skal leie ut en del av boligen din.

Hytte med lodge-følelse

Marie og Jonas nye hytte ble så mye mer enn bare et fritidshus. Her savner de ingenting, det er en helårsbolig på alle måter. Dessuten ...

Kjærlighet ved første blikk

Slektsgården var den rene jungelen da familiens første flyttelass trillet inn på tunet. Tre år senere er det vanskelig å tro at den staselige sekelskiftevillaen ...

Landlig og gammeldags sjarm

Robert og Sara byttet ut storbylivet i München med landlig sjarm i Sverige. Det har de ikke angret på.

Med plass til mange

Å tegne og bygge hus hadde lenge vært en drøm for Theres og Jonas. Så når familien økte med tvillinger ble et større og mer ...

Tomten fikk bestemme husvalget

Det var tomten som la premissene da Tommy og Maria skulle velge husmodell. Paret hadde en attraktiv elvetomt og ville utnytte den maksimalt. Valget falt ...

Valgte friheten i byggeprosessen

Tommy og Rita tegnet hus i samarbeid med Fiskarhedenvillans arkitekt. De ønsket valgfrihet i alt fra hvordan huset skulle se ut til hvilke håndverkere som ...

Hva er et byggesett

Når du blar i boligkataloger kommer du over en del begreper som ikke alltid er helt enkle å forstå. Et slikt begrep er byggesett. Hva ...

Økonomisk å bygge nytt?

På utkikk etter et nytt hjem? Da kan det være lurt å tenke gjennom om du skal kjøpe et eksisterende hus eller om du vil ...

Hus med høy trivselsfaktor

Familien var opptatt av å finne løsninger de kunne trives med i hverdagen. De valgte derfor å øke størrelsen på arealer som kjøkken, bad og ...

Ikke glem kranselaget når taket er tett

Innen byggebransjen er det vanlig at byggherren holder en fest eller byr på kake til håndverkerne når taket er tett - et såkalt kranselag. Men ...

Velg miljøvennlig når du bygger drømmehuset

Har du klimaangst og skal bygge hus? Her deler vi våre beste tips til å bygge miljøvennlig.

Forny hjemmet med rimelig og miljøvennlig innredning

Gi hjemmet et skikkelig løft ved å satse på rimelige innredningsløsninger. Ta en skikkelig opprydding, fiks på detaljer, mal, velg naturlige elementer, gå på loppemarked ...

Lunt og personlig

Det var viktig at huset de skulle bygge, var funksjonelt å bo i for småbarnsfamilien. Men hjemmekoselig er det ordet som best beskriver interiøret.

Det dugger på utsiden av vinduet - gratulerer!

Når vinduene dugger på innsiden skjer det stort sett fordi vi har for dårlig luftomskifting – vi får ikke byttet ut den gamle luften med ...

Bedre inneklima gir lavere strømutgifter

Med balansert ventilasjon får du ut den brukte luften og erstatter den med ny og frisk luft som i tillegg er ferdig oppvarmet.

Hva er en ferdigattest?

Når du skal bygge nytt hus er det mange begreper å forholde seg til. Et av de viktigste er ferdigattest.

Kjøkkenet er husets hjerte

Når du bygger hus med oss er kjøkkenet inkludert i prisen. Vår kjøkkenekspert finner den beste løsningen sammen med deg, slik at du får kjøkkenet ...

Slik brannsikrer du hjemmet

Her er våre beste tips om brannvern og brannsikre hjem.

Utebelysning til fasade og hage

Lys opp i mørket! Belysning til fasaden og hagen er detaljer man ofte glemmer, men når lampene er på plass, ser man at det er ...

Høst i hagen

Gjør det høstfint i hagen, sett vekster i dvale og forbered for neste vår og sommer. Uansett om du har grønne fingre eller ei, så ...

Sjekk huset før vinteren

Vedlikehold av huset er viktig, og en grundig sjekk et par ganger om året kan spare deg for unødvendige problemer. Vi har samlet våre beste ...