Huset som vokser med familien

Husmodellens spennende og fleksible planløsning gir familien Hylander-Andersen følelsen av at de kan bli gamle her.

Line og Lars-Erik var på utkikk etter et hus i svensk/dansk gårdsstil. Husmodellen Viggen passet perfekt, og med murpuss og sort innramming på vinduer og vindskier har de fått drømmehuset sitt.
- Vi likte spesielt godt planløsningen på huset. Den er spennende og vi kan gjøre mye med den. Det føles som at vi kan bli gamle her, smiler Line.

Viggen er en staselig husmodell med en symmetrisk entréfasade. Huset kan vokse i takt med familien ved å innrede loftet, og det er nettopp det Line og Lars-Erik har gjort. Oppe er det et gjesterom og en loftsstue. Sistnevnet vil nok tas mer i bruk barna når de blir litt eldre.

Se bildegalleri nederst i artikkelen.

Valgte tomten på grunn av størrelsen

Paret hadde vurdert en tomt med sjøutsikt men syntes den ble litt for liten i forhold til huset som har et areal på 166m2.
- Vi syntes at dette flotte huset fortjente en ordentlig god plass med en åpen og luftig tomt. Derfor valgte vi bort sjøutsikten mot en landlig tomt som var litt større, forteller Line.

Line og Lars-Erik valgte å sette bort husbyggingen, også utomhus. Tomten ligger på en liten bakketopp og består i hovedsak av stein. Det måtte derfor en hel del sprengningsarbeid til, og det var ikke få lass med stein som måtte kjøres bort.

- Vår tid og kompetanse strakk ikke til for å gjennomføre det. Vi ville ha alt ferdig med en gang og vi ville ha det ordentlig gjort. Byggeprosessen gikk veldig bra og både entreprenør og håndverkere har gjort en kjempejobb. Dette er vårt hus nummer to. Vårt første byggeprosjekt var en hytte og vi føler at vi har lært mye av byggeprosessen på begge. Vi hadde helt klart bygd med Fiskarhedenvillan på nytt, sier Line.

Line er en selverklært HiFi-nerd og er meget fornøyd med det integrerte lydanlegget i huset.
– Vi flyttet om på alt det tekniske fra Fiskarhedenvillan og da fikk vi samtidig frigjort et rom. Men mest fornøyd er hun allikevel med den åpne og luftige følelsen rundt kjøkkenet og spiseplassen. Vi satt med Fiskarhedenvillans kjøkkentegner på Lysaker og fikk god hjelp med alle kjøkkenvalg. Han var meget lydhør for våre forslag og hjalp oss til å finne de beste løsningene utfra vårt behov. Valget falt på Metro som har innfelte sokkellister. Det er så lett å slå tærne sine ellers, ler Line. De mørke fronter gir et stilrent og tidløst design.

Klassisk interiørvalg

Baderommet er lekkert og lyst og gir et eksklusivt inntrykk med de store baderomflisene. I dusjen er det murt inn en smart hylle i veggen for å sette såper og shampo. Gjestetoalettet har fått en gjennomført english-pub look, ifølge Line. Den særegne tapeten fra Ralph Lauren, vasken har en bekjent av paret laget, messinglister og fliser er spot on. Det er et dristig men vellykket valg. Her tipper vi at gjestene tar seg god tid.

Interiøret er gjennomgående klassisk og luksuriøst, en nydelig miks av Ralph Lauren og New England stil. Stilen tas igjen i hele huset med tunge mørke møbler, sorte vindussprosser og fløyelsgardiner. Fargen på veggene er soft mint fra Jotun. Den er både lys og lekker og gir en fin energi til hele rommet.
- Å velge hvitt her hadde blitt altfor hardt, sier Line, som er veldig fornøyd med resultatet. De fantastiske lysekronene er virkelig kronen på verket der de troner høyt under taket.

Det store vinduet mellom entrè og stue er plassert der for å få mer lysinnslipp. En smart løsning istedenfor å lage en hel vegg som ville gjort gangen ganske mørk. Vinduet er spesiallaget av svogeren til Line, og består av en sortmalt aluminiumsramme med løse ruter som er satt inn. En lik dør er planlagt mellom kjøkkenet og hallen der baderommet og ungenes soverom befinner seg.

Jeg liker interiør som føles personlig. Som en slags signatur.

Line Hylander Andersen.

Lettstelt hage

Line elsker blomster og planter med har innsett at hun ikke har grønne fingre. Derfor har hun bestilt en anleggsgartner som skal befare tomten.
- Forhåpentligvis finnes det en måte å gjøre det både pent og trivelig med lettstelte planter, eller aller helst vekster og stauder som "ordner seg selv".

Uteområdet er en blanding av stein og plen med en tuja-hekk som omkranser tomten. Ganske nøyaktig 128 tujaer.
- Den sommeren vi satte opp huset var det tørke. Vannlageret i kommunen ble stengt to dager etter at vi hadde fått levering på 128 tujaer og ferdigrullet plen. Trodde ikke at vi skulle berge plenen og hekken, men det gikk heldigvis.

Tips til andre husbyggere

Line synes det er litt moro å vise frem huset. Det ble inngått en avtale om å la Fiskarhedenvillan bruke det til husvisning - mot et lite prisavslag.

- Jeg er klar over at vi har gjort en litt egen tolkning av Viggen og vi er jo veldig fornøyde med resultatet. I tillegg gjorde prisavslaget at vi kunne gjøre et par oppgraderinger utenom. Blant annet benkeplaten på kjøkkenet. Vi var aldri på en ren husvisning selv, men vi fikk sett litt på en annen Viggen bygd i Østfold, og det var en verdifull erfaring.

Line og Lars-Erik har gjort seg mange erfaringer, de fleste gode. Her er deres beste tips til andre husbyggere:

Få det skriftlig

Få alle muntlige avtaler ned på papir, mail eller sms. Be om eksakte og totale priser på alt. Det er så mange baller i luften på en gang og det er lett å glemme og overse ting.

Budsjett

Sett av et solid budsjett til uforutsette utgifter. Ikke uforutsett i form av mislighold men ting du ikke tenker på med en gang. Som for eksempel en nisje i dusjen, et par downlights på et sted du ikke tenker det er behov osv. Man oppdager saker underveis fordi man til da kun har forholdt seg til tegninger. Men når vegger kommer opp og huset tar form så oppdager man gjerne behov for justeringer.

Interiør og materialvalg

Det er en grunn til at man faller for ulike stiler, materialer, farger og ting. Man kan la seg inspirere og påvirke av mye, og ofte lar det seg kombinere. Men om du er trofast mot det du liker, så vil du oppdage at de/det samlet antakeligvis har fellestrekk. Dette er mer varig og permanent enn å hive seg på nye trender og gå all-in. Jeg liker interiør som føles personlig. Som en slags signatur.

Smarte planløsninger

Planlegger du å bygge et smarthus? Med ressurseffektivt som nøkkelord og innovativ planløsning som mål? Da har du kommet til rett sted!

Start en jordfabrikk - trinn for trinn

Elsker du å dyrke? Men ikke kvitteringen for dyr kjøpejord? Start en jordfabrikk, bli selvforsynt på fin, næringsrik jord og få store avlinger i årene ...

Lag en artsrik hage i fem trinn

Vi mennesker har viktige pollinatorer, som humler, bier og sommerfugler, å takke for en tredjedel av maten vår. Likevel behandler vi dem ganske dårlig. Nå ...

GUIDE: Anlegg en hage!

Det sprudler i kroppen – det er vår! Fram med skisseblokk, greip og svettebånd – nå er tiden inne til å anlegge en hage.

Selvforsyning for dummies

Selvforsyning blir en stadig hetere potet, men hva bør du satse på? Hvordan? Hvor begynner du? Fiskarhedenvillan gir deg: Selvforsyning for dummies.

Kjøpe brukt eller bygge nytt under inflasjon?

”Bygge hus pris” er et av de vanligste søkebegrepene på Google når det kommer til boligbygging. Så vi forstår at det er et viktig spørsmål ...

Domarudden - en plass med aner helt fra 1700-tallet

Familien på Domarudden feirer en jul full av tradisjoner og minner. Julepynting, julebakst, luciafeiring og tradisjonell levering av ønskeliste til nissen 1. advent. Karolina elsker ...

Reisen mot nytt hus til tross for økonomisk usikre tider

Pantea og Niklas drømte lenge om et hus og hadde holdt øye med bruktmarkedet i flere år. Å finne det rette huset var ikke lett, ...

Liggende lekter på terrassen

Det er ikke sånn at rekkverket må ha stående bord - liggende lekter gir et helt annet uttrykk!

Hvordan bygge bærekraftig – en guide

Å bygge hus omfatter mange deler, fra utforming og design til materialer og tekniske løsninger. Med smarte valg kan du gjøre byggets miljøpåvirkning betydelig mindre ...

15 smarte tips som vil gagne strømregningen din

Bekymrer du deg for høyere strømregninger når temperaturen synker? Kaldere temperaturer og strømkrise er ingen drømmekombinasjon – men det er mye du kan gjøre for ...

Valgte Sparven etter stil og størrelse.

Det svenske paret Kristina og Christer hadde et spesifikt bilde av hvordan drømmehuset deres skulle se ut. Passe stort, vedovn og en riktig god hjemmefølelse. ...

Hva er en livssyklusanalyse?

En livssyklusanalyse (ofte forkortet LCA) er en metode for å beregne miljøpåvirkningen til et produkt gjennom hele livssyklusen – fra utvinning av naturressurser til produktet ...

Sirkulær økonomi

Hva innebærer egentlig sirkulær økonomi?

Villazero - drømmen som gikk i oppfyllelse

Er det mulig å bygge et hus med både hustuft og tak av tre og med et byggelag som består av bare kvinner? Det som ...

Prosjektet Kliv På

Småhusbyggere, akademia og forskningsinstitusjoner jobber sammen for å kartlegge miljøpåvirkning i et livssyklusperspektiv (LCA). TMF, tre- og møbelforetakenes arbeidsgiverorganisasjon i Sverige, skal lede arbeidet med ...

Fossilfri färdplan - hva er det?

Vi har skrevet under på Fossilfri färdplan (fossilfritt veikart) for byggsektoren i Sverige. Målet er å gjøre vår del for å nå disse målene:

Fra idé til entré

En liten film om Emil og Maya som bygde drømmehuset sitt hos oss. Vi vet at hver familie er unik og dermed også alle husene ...

Beliggenheten – det viktigste når du bygger et hus

Familien Rattfelt hadde den perfekte tomten å bygge hus på. Husvalget falt naturlig på Tranan – en husmodell i tradisjonell stil. Slik svarte de på ...

Et hus tegnet etter tomtens forutsetninger

Familien Eriksson optimaliserte hustegningene sine etter tomtens forutsetninger. Etter utfordringer og kompromisser ble huset bedre enn forventet.

Inspirasjon til uteplassen

Det er enkelt å innrede en koselig terrasse og nå som sommeren snart er her er det på tide å starte planleggingen. Her gir vi ...

Slik holder du plenen fin

Gi gresset best mulig vekstvilkår - da holder plenen seg fin hele sesongen!

Falt for klassiske Spoven

Valget var enkelt for Martine og Espen som falt for den klassiske herregårdsstilen, men de måtte vente lenge før de kunne sette i gang med ...

En husreise gjennom 7 år

Kerstin og mannen har bygd to hus og revet ett i løpet av syv år. På det siste huset tegnet de også planløsningen selv. Da ...

Smart å bruke god tid på å planlegge baderommet

Er du en hurtigdusjer eller en maratonbader? Baderommet er ofte et av de dyreste rommene i huset. Derfor er det smart å bruke god tid ...

På tide å oppfylle hyttedrømmen?

Er du en av dem som går med en hyttedrøm i magen? Etter en sommer hvor mange har feriert hjemme så øker nå interessen for ...

Tenk praktiske løsninger på vaskerommet

Vaskerommet - noen har nok angret i ettertid på at de ikke tok seg bedre tid til å tenke gjennom og planlegge det litt bedre. ...

Slik får du mest og best ut av kjøkkenløsningen din!

En kjøkkenarkitekt hjelper deg med å optimalisere kjøkkenet ditt. Alle som bygger hus med Fiskarhedenvillan har denne muligheten – helt kostnadsfritt.

Huset som vokser med familien

Husmodellens spennende og fleksible planløsning gir familien Hylander-Andersen følelsen av at de kan bli gamle her.

Midt mellom New York og Småland

Familien hadde en drøm om å flytte til den amerikanske østkysten. Istedenfor bygde de seg en drøm av et hus i Sverige. Et drøyt 200kvm ...

Svømmebasseng i hagen - hva koster det?

Flere og flere skaffer seg basseng. Trenden har vært økende de siste årene og i sommer har det eksplodert! Her er litt informasjon om hva ...

Legge ferdigplen - slik gjør du

Om du ikke har tålmodighet til å se gresset gro så kan du legge ferdigplen. Med plen på rull blir det flott og grønt mye ...

Slik anlegger du blomsterbed

Når våren kommer er det tid for å anlegge blomsterbed i hagen – noe som krever tid og planlegging. Men du trenger ikke å ha ...

Smart og fint å dyrke i plantekasse

Å dyrke i plantekasse er noe alle kan gjøre og det er lett å lykkes med både grønnsaker, krydder og bær. Ikke rart at dyrking ...

Erfaren husbygger

Maria og mannen bygde drømmehuset, en moderne villa i to etasjer med en gigantisk terrasse. Dette er fjerde gang Maria bygger hus, og klok av ...

Slik legger du nytt tak

Har du planer om å legge tak på egen hånd? Her er noen gode tips om hvordan legger nytt tak, uansett om du bruker takpanner ...

Gikk av med pensjon og bygde nytt hus!

Kjell og Annika hadde gått av med pensjon og ønsket seg et mindre hus. Planen var at en lokal byggmester skulle bygge huset, men prosjektet ...

Slik kommer du igang med terrassen

Å bygge terrasse eller veranda er ikke så vanskelig og tidkrevende som man kan tro, dessuten er det et morsomt prosjekt som passer både hobbysnekkere ...

Jill og Peter bygger drømmehuset

Fiskarhedenvillan fikk følge Jill og Peter når de skulle bygge sitt drømmehus. Resultatet har vi delt opp i tre kortfilmer der vi ser nærmere på ...

Jill og Peter bygger drømmehuset - del 2

Fiskarhedenvillan fikk følge Jill og Peter når de skulle bygge sitt drømmehus. Resultatet har vi delt opp i tre kortfilmer der vi ser nærmere på ...

Perfekt funkishus

Den hvite funkisvillaen ble en perfekt løsning for den store familien.

Tips til maling av fasaden

Hvis malingen på fasaden begynner å bli blass eller slitt, kan det være på tide med et par nye malingsstrøk. Det er visse ting som ...

Slik gjør du fasadevasken mer effektiv

Finn fram hageslangen og vaskekosten, for nå trenger fasaden en vask. Bli kvitt soppsporer og skitt som tærer på huset ditt. Vi viser deg riktig ...

Slik velger du riktig farge på huset

Det er mye å ta hensyn til når det gjelder utvendig fargevalg. Det enkleste er å få innsiden til å matche utsiden. Bare ikke glem ...

Huset som ikke fantes

Mikael og Maria hadde dannet seg et bilde av drømmehuset men det fantes ikke i noen huskataloger. Fiskarhedenvillan tok utfordringen og resultatet ble så bra ...

Fiskarhedenvillan slutter seg til Agenda 2030!

Nå utvider vi satsingen vår på bærekraft. Ikke fordi vi må, men fordi vi vil. Vi vil virkelig at barnebarna til kundene våre skal kunne ...

Bygger for framtidige generasjoner

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – det er vår definisjon av bærekraft. Les mer om hvordan Fiskarhedenvillan bygger for framtidige generasjoner.

Få orden i garasjen

Full og rotet garasje? Nå kan du få orden på ting og tang en gang for alle. For hvem orker å lete i et fullstendig ...

Hjelp! Det har regnet tre uker i strekk og bygget er ikke tett!

De aller fleste hus i Norge er bygget i treverk og de fleste har nok fått med seg at treverk og vann sjelden er en ...

Dalarnas Villa - Fokus på bærekraft

Bærekraft er viktig for oss i Fiskarhedenvillan, men også forsikringsbransjen har interesse av bærekraftig bygging. I Sverige kom Dalarnas Forsikringsselskap til oss med en idé ...

Egeninnsats på ny bolig

Tenk på disse tingene før du bestemmer deg!

Se hva som kjennetegner en god planløsning

En god planløsning er nøkkelen til en velfungerende bolig. Selv om det er individuelle forskjeller i hva vi oppfatter som en god planløsning, er det ...

Bygg smart - bygg hus med utleiedel

Visste du at det faktisk kan lønne seg å bygge nytt hus med utleiedel? Boenheten kan også brukes som gjesterom eller separat leilighet.

Utleie av selvstendig boenhet

Dette må du vite om begreper som eksisterer og krav som stilles når du skal leie ut en del av boligen din.

Hytte med lodge-følelse

Marie og Jonas nye hytte ble så mye mer enn bare et fritidshus. Her savner de ingenting, det er en helårsbolig på alle måter. Dessuten ...

Kjærlighet ved første blikk

Slektsgården var den rene jungelen da familiens første flyttelass trillet inn på tunet. Tre år senere er det vanskelig å tro at den staselige sekelskiftevillaen ...

Landlig og gammeldags sjarm

Robert og Sara byttet ut storbylivet i München med landlig sjarm i Sverige. Det har de ikke angret på.

Med plass til mange

Å tegne og bygge hus hadde lenge vært en drøm for Theres og Jonas. Så når familien økte med tvillinger ble et større og mer ...

Tomten fikk bestemme husvalget

Det var tomten som la premissene da Tommy og Maria skulle velge husmodell. Paret hadde en attraktiv elvetomt og ville utnytte den maksimalt. Valget falt ...

Valgte friheten i byggeprosessen

Tommy og Rita tegnet hus i samarbeid med Fiskarhedenvillans arkitekt. De ønsket valgfrihet i alt fra hvordan huset skulle se ut til hvilke håndverkere som ...

Hva er et byggesett

Når du blar i boligkataloger kommer du over en del begreper som ikke alltid er helt enkle å forstå. Et slikt begrep er byggesett. Hva ...

Økonomisk å bygge nytt?

På utkikk etter et nytt hjem? Da kan det være lurt å tenke gjennom om du skal kjøpe et eksisterende hus eller om du vil ...

Hus med høy trivselsfaktor

Familien var opptatt av å finne løsninger de kunne trives med i hverdagen. De valgte derfor å øke størrelsen på arealer som kjøkken, bad og ...

Ikke glem kranselaget når taket er tett

Innen byggebransjen er det vanlig at byggherren holder en fest eller byr på kake til håndverkerne når taket er tett - et såkalt kranselag. Men ...

Velg miljøvennlig når du bygger drømmehuset

Har du klimaangst og skal bygge hus? Her deler vi våre beste tips til å bygge miljøvennlig.

Forny hjemmet med rimelig og miljøvennlig innredning

Gi hjemmet et skikkelig løft ved å satse på rimelige innredningsløsninger. Ta en skikkelig opprydding, fiks på detaljer, mal, velg naturlige elementer, gå på loppemarked ...

Lunt og personlig

Det var viktig at huset de skulle bygge, var funksjonelt å bo i for småbarnsfamilien. Men hjemmekoselig er det ordet som best beskriver interiøret.

Det dugger på utsiden av vinduet - gratulerer!

Når vinduene dugger på innsiden skjer det stort sett fordi vi har for dårlig luftomskifting – vi får ikke byttet ut den gamle luften med ...

Bedre inneklima gir lavere strømutgifter

Med balansert ventilasjon får du ut den brukte luften og erstatter den med ny og frisk luft som i tillegg er ferdig oppvarmet.

Hva er en ferdigattest?

Når du skal bygge nytt hus er det mange begreper å forholde seg til. Et av de viktigste er ferdigattest.

Kjøkkenet er husets hjerte

Når du bygger hus med oss er kjøkkenet inkludert i prisen. Vår kjøkkenekspert finner den beste løsningen sammen med deg, slik at du får kjøkkenet ...

Slik brannsikrer du hjemmet

Her er våre beste tips om brannvern og brannsikre hjem.

Utebelysning til fasade og hage

Lys opp i mørket! Belysning til fasaden og hagen er detaljer man ofte glemmer, men når lampene er på plass, ser man at det er ...

Høst i hagen

Gjør det høstfint i hagen, sett vekster i dvale og forbered for neste vår og sommer. Uansett om du har grønne fingre eller ei, så ...

Sjekk huset før vinteren

Vedlikehold av huset er viktig, og en grundig sjekk et par ganger om året kan spare deg for unødvendige problemer. Vi har samlet våre beste ...