En husreise gjennom 7 år

Kerstin og mannen har bygd to hus og revet ett i løpet av syv år. På det siste huset tegnet de også planløsningen selv. Da tok de med alt de likte fra det første huset, og la til det de hadde savnet.

Kerstin jobber til daglig i markedsavdelingen i Fiskarhedenvillan og er nok over gjennomsnittet interessert i hus og planløsninger. Hun er - blant mye annet - prosjektansvarlig for våre kataloger og jobber mye med planløsningene til våre hus. En ekte husnerd ifølge henne selv. Er det noen som har spørsmål om våre kundehus er det bare å spørre Kerstin og hun har som regel svaret.

Her forteller hun om sin husreise gjennom syv år med mann og etter hvert to barn:

Første hus

I 2009 bygget vi vårt første hus med Fiskarhedenvillan. Det ble husmodellen Diamanten, som jeg fremdeles mener har en perfekt planløsning uten en masse dø-flater. Vi gjorde bare noen små endringer på planløsningen. Det ble tre soverom i andre-etasjen istedenfor fire og vi la til et vindu ved spiseplassen. For å få mer veggplass i gangen la vi inngangen til vaskerommet fra badet istedenfor gangen.

Dette huset ble ikke bygd i løsvirke som ellers er standard for Fiskarhedenvillan, men i Besta-block. Besta-block var et selskap som Fiskarhedenvillan kjøpte opp for å teste teknikken ved passivhuskonstruksjoner. Vårt hus var ikke et passivhus, men om arbeidsgiver vil teste byggteknikker, så værsågod!

Det vi la ned i egeninnsats var taklegging, utvendig maling, gulvlegging, sparkling, maling og tapetsering. Garasjen fikk vi bare satt opp råbygget, resten gjorde vi selv. Vi hadde aldri bygd noe som helst før, men man lærer seg jo underveis. Så jeg oppfordrer til å tørre å prøve! Man sparer en god del penger også er det jo så gøy å kunne si at man har bygd litt selv.

På leting etter nytt hus

Seks år og to barn senere var vi på utkikk etter et nytt sted å bo. Vår eldste var i skolealder og vi ønsket å bo nærmere en skole. Vi begynte å se etter ledige tomter og hus i området der jeg vokste opp, og en dag dukket dette huset opp - i parallellgaten til mitt barndomshjem! Huset var fra 1929 og i dårlig forfatning, men vi skrev under på papirene allerede dagen etter visning. Vi hadde nemlig bestemt oss for å rive huset og bygge nytt.

«I oktober 2016 kunne vi endelig flytte inn i vårt nye drømmehus. Her beholdt vi alt vi likte med det gamle huset og la til alt det vi hadde savnet.» 

- Kerstin

Ned med det gamle huset

Vi søkte om rivingstillatelse fra kommunen og deretter var det bare å brette opp ermene. Vi klarte å kvitte oss med det meste av innboet gjennom en gi-bort-gruppe på facebook. Til og med en gammel isolering fra 70-tallet og et gammelt (kjempe ekkelt) toalett var det noen som ville ha. En kar ville ta vare på det gamle treverket og fikk plassert en container på tomten slik at vi kunne fylle den. Det føles bra å vite at huset er spredt over hele kommunen.

Etter mye sortering og mange turer på fyllinga så stod bare råbygget igjen på tomten. Men den tok grunnentreprenøren seg av da de startet med grunnarbeidet.

Kerstins beste tips til deg som skal bygge for første gang!

  • Gå på husvisninger! Kjenn etter hva du liker. Hva er din stil og hva er dine behov.
  • Finn tomten først og form drømmehuset etter tomtens forutsetninger. Ikke forelsk deg i et bestemt hus og prøv å forme det til tomten.
  • Tenk tidløst design når det gjelder kjøkken og baderom. Dette blir dyre endringskostnader om ikke fargen er "in" om et par år.
  • Oppbevaring, oppbevaring, oppbevaring! Man kan aldri få for mye oppbevaring

Her kan du se en digital husvisning av Kerstins hus:
https://fiskarhedenvillan.se/livet-i-en-fiskarhedenvilla/specialhus-2/

Planlegging og tegning av nytt hus

Jaha - så stod vi der plutselig med en tom tomt som skulle oppfylle alle våre drømmer. Det var bare å sette i gang, så vi startet med å sjekke værstrekket og hvor solen befant seg i løpet av dagen. Vi innså fort at der huset hadde stått tidligere ikke var det ultimate stedet å sette opp vårt nye. Da valgte vi istedenfor å plassere det mer i bakkant på tomten, og med en garasje der det gamle huset hadde stått ville det til sammen gi en mer lun gårdsplassfølelse på området foran huset. Dette måtte bli bra.

Men å finne et kataloghus som hadde inngang og uteplass/veranda på samme side viste seg å bli vanskelig. Siden tomten også skråner litt og vi ønsket å utnytte det med nivåforskjeller i huset, var det ikke annet å gjøre enn å starte med å skisse på en helt egen planløsning.

Denne gangen gjorde vi mye mer egenarbeid på huset. Snekkerne satte opp huset og gjorde alt klart utvendig (byggetrinn 3), og vi tok over etter at elektriker og rørlegger hadde gjort alt klart inne. Vi satte opp alle innervegger, både spon- og gipsplater. Vi isolerte innerveggene, monterte kjøkkenet, la gulv, sparklet, malte og tapetserte, satte opp lister og monterte trappen. Innertaket hjalp snekkeren oss med. Vi malte huset utvendig og la taket selv. Også denne gangen ble kun råbygget av garasjen satt opp, resten gjorde vi selv.

Det nye huset

I oktober 2016 kunne vi endelig flytte inn i vårt nye drømmehus. Her beholdt vi alt vi likte med det gamle huset og la til alt det vi hadde savnet.

ENTRE: Her ønsket vi oss mer oppbevaring enn hva vi hadde hatt i det forrige huset og tegnet derfor inn en hel garderobevegg med skyvedører.

KJØKKEN/SPISEPLASS: Kjøkkenet er fra Ballingslöv (Drømmekjøkken i Norge), utenom tre grå overskap som er fra HTH. Vi ønsket oss et stort kjøkken med mye benkplass. Jeg ville ha steketoppen på en kjøkkenøy, slik at man ikke står og ser inn i veggen når man lager mat. Vi valgte å ha skuffer i alle underskap så det blir mer oversiktlig og lett å finne alt i skuffene. Skafferiet/teknikkrommet skjuler stort kjøkkenutstyr som ikke trenger å stå framme samt avfallshåndtering, ekstra stoler, ekstra benkeplater, rengjøringsutstyr med mer.

STUE/HOVEDSOVEROM/INNGLASSET VERANDA: Denne flaten ligger på en opphøyd del av huset. Det høye skråtaket gir en god romfølelse. Glasspartiene i verandaen kommer fra Willab Garden.

ALLROM, ØVRE ETASJE: Her ville vi beholde vinduspartiene fra det gamle huset, spesielt siden vår tomt ligger ganske høyt og vi har fin utsikt over området. Balkong savnet vi i det forrige huset så det tegnet vi inn. Både på balkongen og verandaen har vi brukt komposittplater. Da unngår man flis i foten – et hett tips!

HAGE: Siden tomten skråner litt har vi bygd en mur med en såle der våre kommende prosjekt skal settes igang. Et basseng kanskje? Vi har også bygd et drivhus.

GARASJE/GJESTEBOLIG: Vi ønsket oss en dobbeltgarasje for å få mer plass. Etter at råbygget var satt opp gjorde vi også denne gangen alt selv. I bakkant av garasjen bygde vi en gjestebolig på 28 m² med kjøkken og bad. Den leier vi ut via airbnb og det gir en perfekt ekstrainntekt. I Sverige kan man nemlig leie ut skattefritt opp til 50.000 kr. (Her kan du lese hvilke regler som gjelder i Norge) Vi har også en bod bak garasjen og leiligheten.

"Vårt Drømmehus: En Reise av Besluttsomhet og Personlig Stil"

Da Mikaela og David stod ovenfor utfordringen med å bygge sitt drømmehus, visste de at valget av tomt ville være avgjørende. ``Du kan endre husets ...

De bygde hus under inflasjonen – Hva skjedde så?

Inflasjonen var et faktum da Pantea og Niklas hadde bestemt seg for å bygge hus. Men det var nå eller aldri. Dette er del 2 ...

Etter brannkatastrofen: Slik skapte familien Edman et nytt hjem som etterligner det gamle hjemmet

Familien Edman våknet en morgen til et mareritt. Deres hus fra 1800-tallet stod i flammer, og det var ingenting å gjøre annet enn å forlate ...

Farvel til tingene: Minimalismens magi

Et tankeeksperiment: Hvor mange ting trenger du for å leve et godt liv? Ifølge LA Times har et gjennomsnittlig amerikansk hjem 300 000 ting. De mest ...

Skap noe stort på liten plass.

A room of one’s own, kalte Virginia Woolf det. En skrivestue, malestue, komponiststue. Drømmen om sted hvor du kan lukke døren, uttrykke det som kommer til ...

Kokekunst: Hva et lite kjøkken kan lære deg om livet

Blir maten bedre på et lite kjøkken enn et stort? Det er et spørsmål uten svar, så klart, fordi det kommer an på hvem det er ...

En livsstil, en bevegelse. Dette er Mini Suites by Fiskarhedenvillan.

De ligger stille i landskapet, minihusene. Likevel inngår de i en bevegelse. Hva er et minihus? Et lite hus, jo da. Ditt eget sted. Akkurat passe stort ...

Enebolig for nybegynnere

Se det for deg: Du har nøkkelen i hånden, du skrider opp på trammen (din!), stikker nøkkelen i låsen, vrir om, åpner døren og stiger ...

En bolig for viltre sjeler

En bolig for viltre sjeler Er du en surfer, en vandrer, en klatrer? En med maur i blodet og konstant friskluftslengsel? En boltrer, en jeger, en ...

Takutspring eller ikke?

Den store låvetrenden vekker mange boligdrømmer. Et ofte stilt spørsmål om låvehus er: Hvorfor har de ikke takutspring?

Velkommen til å besøke Atmosfär 156 i Borlänge – digitalt!

Har du lang reisevei for å besøke vårt visningshus i Borlänge? Nå kan du ta deg en virtuell rundtur i samme hus. Utforsk rom for ...

Vinkelhus - smarte planløsninger og herlig uteplass

Fordelene ved å bygge vinkelhus er mange. En av de beste egenskapene er mulighetene det gir for funksjonelle uteområder. Med et vinkelhus beskyttes uteplassen mot ...

Smarte planløsninger

Planlegger du å bygge et smarthus? Med ressurseffektivt som nøkkelord og innovativ planløsning som mål? Da har du kommet til rett sted!

Start en jordfabrikk - trinn for trinn

Elsker du å dyrke? Men ikke kvitteringen for dyr kjøpejord? Start en jordfabrikk, bli selvforsynt på fin, næringsrik jord og få store avlinger i årene ...

Lag en artsrik hage i 6 trinn

Vi mennesker har viktige pollinatorer, som humler, bier og sommerfugler, å takke for en tredjedel av maten vår. Likevel behandler vi dem ganske dårlig. Nå ...

GUIDE: Anlegg en hage!

Det sprudler i kroppen – det er vår! Fram med skisseblokk, greip og svettebånd – nå er tiden inne til å anlegge en hage.

Selvforsyning for dummies

Selvforsyning blir en stadig hetere potet, men hva bør du satse på? Hvordan? Hvor begynner du? Fiskarhedenvillan gir deg: Selvforsyning for dummies.

Kjøpe brukt eller bygge nytt under inflasjon?

”Bygge hus pris” er et av de vanligste søkebegrepene på Google når det kommer til boligbygging. Så vi forstår at det er et viktig spørsmål ...

Domarudden - en plass med aner helt fra 1700-tallet

Familien på Domarudden feirer en jul full av tradisjoner og minner. Julepynting, julebakst, luciafeiring og tradisjonell levering av ønskeliste til nissen 1. advent. Karolina elsker ...

Reisen mot nytt hus til tross for økonomisk usikre tider

Pantea og Niklas drømte lenge om et hus og hadde holdt øye med bruktmarkedet i flere år. Å finne det rette huset var ikke lett, ...

Oppdag Fordelene med Minihus: En Moderne & Bærekraftig Boligløsning

Minihus, også kjent som mikrohus, har transformert seg fra en trend til en livsstil for mange. Disse kompakte boligene tilbyr en unik og bærekraftig boligløsning, ...

Vi gikk etter magefølelsen

Stilig, elegant, sosialt og koselig. Hver eneste lille detalj er helt riktig. Og likevel ble alle valgene gjort spontant, etter følelsen. Velkommen hjem til Sanna ...

4 sterke grunner til å ikke vente med drømmehuset!

Selv om rentene er høye akkurat nå, er det fremdeles flere sterke argumenter for hvorfor man bør vurdere å kjøpe og bygge et nytt hus ...

15 smarte tips som vil gagne strømregningen din

Bekymrer du deg for høyere strømregninger når temperaturen synker? Kaldere temperaturer og strømkrise er ingen drømmekombinasjon – men det er mye du kan gjøre for ...

Et hus tegnet etter tomtens forutsetninger

Familien Eriksson optimaliserte hustegningene sine etter tomtens forutsetninger. Etter utfordringer og kompromisser ble huset bedre enn forventet.

Beliggenheten – det viktigste når du bygger et hus

Familien Rattfelt hadde den perfekte tomten å bygge hus på. Husvalget falt naturlig på Tranan – en husmodell i tradisjonell stil. Slik svarte de på ...

Villazero - drømmen som gikk i oppfyllelse

Er det mulig å bygge et hus med både hustuft og tak av tre og med et byggelag som består av bare kvinner? Det som ...

Hvordan bygge bærekraftig – en guide

Å bygge hus omfatter mange deler, fra utforming og design til materialer og tekniske løsninger. Med smarte valg kan du gjøre byggets miljøpåvirkning betydelig mindre ...

Valgte Sparven etter stil og størrelse.

Det svenske paret Kristina og Christer hadde et spesifikt bilde av hvordan drømmehuset deres skulle se ut. Passe stort, vedovn og en riktig god hjemmefølelse. ...

Fra idé til entré

En liten film om Emil og Maya som bygde drømmehuset sitt hos oss. Vi vet at hver familie er unik og dermed også alle husene ...

Fossilfri färdplan - hva er det?

Vi har skrevet under på Fossilfri färdplan (fossilfritt veikart) for byggsektoren i Sverige. Målet er å gjøre vår del for å nå disse målene:

Prosjektet Kliv På

Småhusbyggere, akademia og forskningsinstitusjoner jobber sammen for å kartlegge miljøpåvirkning i et livssyklusperspektiv (LCA). TMF, tre- og møbelforetakenes arbeidsgiverorganisasjon i Sverige, skal lede arbeidet med ...

Sirkulær økonomi

Hva innebærer egentlig sirkulær økonomi?

Hva er en livssyklusanalyse?

En livssyklusanalyse (ofte forkortet LCA) er en metode for å beregne miljøpåvirkningen til et produkt gjennom hele livssyklusen – fra utvinning av naturressurser til produktet ...

Liggende lekter på terrassen

Det er ikke sånn at rekkverket må ha stående bord - liggende lekter gir et helt annet uttrykk!

Inspirasjon til uteplassen

Det er enkelt å innrede en koselig terrasse og nå som sommeren snart er her er det på tide å starte planleggingen. Her gir vi ...

Slik holder du plenen fin

Gi gresset best mulig vekstvilkår - da holder plenen seg fin hele sesongen!

En husreise gjennom 7 år

Kerstin og mannen har bygd to hus og revet ett i løpet av syv år. På det siste huset tegnet de også planløsningen selv. Da ...

Falt for klassiske Spoven

Valget var enkelt for Martine og Espen som falt for den klassiske herregårdsstilen, men de måtte vente lenge før de kunne sette i gang med ...

Tenk praktiske løsninger på vaskerommet

Vaskerommet - noen har nok angret i ettertid på at de ikke tok seg bedre tid til å tenke gjennom og planlegge det litt bedre. ...

Slik får du mest og best ut av kjøkkenløsningen din!

En kjøkkenarkitekt hjelper deg med å optimalisere kjøkkenet ditt. Alle som bygger hus med Fiskarhedenvillan har denne muligheten – helt kostnadsfritt.

På tide å oppfylle hyttedrømmen?

Er du en av dem som går med en hyttedrøm i magen? Etter en sommer hvor mange har feriert hjemme så øker nå interessen for ...

Smart å bruke god tid på å planlegge baderommet

Er du en hurtigdusjer eller en maratonbader? Baderommet er ofte et av de dyreste rommene i huset. Derfor er det smart å bruke god tid ...

Huset som vokser med familien

Husmodellens spennende og fleksible planløsning gir familien Hylander-Andersen følelsen av at de kan bli gamle her.

Midt mellom New York og Småland

Familien hadde en drøm om å flytte til den amerikanske østkysten. Istedenfor bygde de seg en drøm av et hus i Sverige. Et drøyt 200kvm ...

Svømmebasseng i hagen - hva koster det?

Flere og flere skaffer seg basseng. Trenden har vært økende de siste årene og i sommer har det eksplodert! Her er litt informasjon om hva ...

Legge ferdigplen - slik gjør du

Om du ikke har tålmodighet til å se gresset gro så kan du legge ferdigplen. Med plen på rull blir det flott og grønt mye ...

Slik anlegger du blomsterbed

Når våren kommer er det tid for å anlegge blomsterbed i hagen – noe som krever tid og planlegging. Men du trenger ikke å ha ...

Smart og fint å dyrke i plantekasse

Å dyrke i plantekasse er noe alle kan gjøre og det er lett å lykkes med både grønnsaker, krydder og bær. Ikke rart at dyrking ...

Erfaren husbygger

Maria og mannen bygde drømmehuset, en moderne villa i to etasjer med en gigantisk terrasse. Dette er fjerde gang Maria bygger hus, og klok av ...

Slik legger du nytt tak

Har du planer om å legge tak på egen hånd? Her er noen gode tips om hvordan legger nytt tak, uansett om du bruker takpanner ...

Gikk av med pensjon og bygde nytt hus!

Kjell og Annika hadde gått av med pensjon og ønsket seg et mindre hus. Planen var at en lokal byggmester skulle bygge huset, men prosjektet ...

Slik kommer du igang med terrassen

Å bygge terrasse eller veranda er ikke så vanskelig og tidkrevende som man kan tro, dessuten er det et morsomt prosjekt som passer både hobbysnekkere ...

Jill og Peter bygger drømmehuset

Fiskarhedenvillan fikk følge Jill og Peter når de skulle bygge sitt drømmehus. Resultatet har vi delt opp i tre kortfilmer der vi ser nærmere på ...

Jill og Peter bygger drømmehuset - del 2

Fiskarhedenvillan fikk følge Jill og Peter når de skulle bygge sitt drømmehus. Resultatet har vi delt opp i tre kortfilmer der vi ser nærmere på ...

Perfekt funkishus

Den hvite funkisvillaen ble en perfekt løsning for den store familien.

Tips til maling av fasaden

Hvis malingen på fasaden begynner å bli blass eller slitt, kan det være på tide med et par nye malingsstrøk. Det er visse ting som ...

Slik gjør du fasadevasken mer effektiv

Finn fram hageslangen og vaskekosten, for nå trenger fasaden en vask. Bli kvitt soppsporer og skitt som tærer på huset ditt. Vi viser deg riktig ...

Slik velger du riktig farge på huset

Det er mye å ta hensyn til når det gjelder utvendig fargevalg. Det enkleste er å få innsiden til å matche utsiden. Bare ikke glem ...

Huset som ikke fantes

Mikael og Maria hadde dannet seg et bilde av drømmehuset men det fantes ikke i noen huskataloger. Fiskarhedenvillan tok utfordringen og resultatet ble så bra ...

Fiskarhedenvillan slutter seg til Agenda 2030!

Nå utvider vi satsingen vår på bærekraft. Ikke fordi vi må, men fordi vi vil. Vi vil virkelig at barnebarna til kundene våre skal kunne ...

Bygger for framtidige generasjoner

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – det er vår definisjon av bærekraft. Les mer om hvordan Fiskarhedenvillan bygger for framtidige generasjoner.

Få orden i garasjen

Full og rotet garasje? Nå kan du få orden på ting og tang en gang for alle. For hvem orker å lete i et fullstendig ...

Hjelp! Det har regnet tre uker i strekk og bygget er ikke tett!

De aller fleste hus i Norge er bygget i treverk og de fleste har nok fått med seg at treverk og vann sjelden er en ...

Dalarnas Villa - Fokus på bærekraft

Bærekraft er viktig for oss i Fiskarhedenvillan, men også forsikringsbransjen har interesse av bærekraftig bygging. I Sverige kom Dalarnas Forsikringsselskap til oss med en idé ...

Egeninnsats på ny bolig

Tenk på disse tingene før du bestemmer deg!

Se hva som kjennetegner en god planløsning

En god planløsning er nøkkelen til en velfungerende bolig. Selv om det er individuelle forskjeller i hva vi oppfatter som en god planløsning, er det ...

Bygg smart - bygg hus med utleiedel

Visste du at det faktisk kan lønne seg å bygge nytt hus med utleiedel? Boenheten kan også brukes som gjesterom eller separat leilighet.

Utleie av selvstendig boenhet

Dette må du vite om begreper som eksisterer og krav som stilles når du skal leie ut en del av boligen din.

Hytte med lodge-følelse

Marie og Jonas nye hytte ble så mye mer enn bare et fritidshus. Her savner de ingenting, det er en helårsbolig på alle måter. Dessuten ...

Kjærlighet ved første blikk

Slektsgården var den rene jungelen da familiens første flyttelass trillet inn på tunet. Tre år senere er det vanskelig å tro at den staselige sekelskiftevillaen ...

Landlig og gammeldags sjarm

Robert og Sara byttet ut storbylivet i München med landlig sjarm i Sverige. Det har de ikke angret på.

Med plass til mange

Å tegne og bygge hus hadde lenge vært en drøm for Theres og Jonas. Så når familien økte med tvillinger ble et større og mer ...

Tomten fikk bestemme husvalget

Det var tomten som la premissene da Tommy og Maria skulle velge husmodell. Paret hadde en attraktiv elvetomt og ville utnytte den maksimalt. Valget falt ...

Valgte friheten i byggeprosessen

Tommy og Rita tegnet hus i samarbeid med Fiskarhedenvillans arkitekt. De ønsket valgfrihet i alt fra hvordan huset skulle se ut til hvilke håndverkere som ...

Hva er et byggesett

Når du blar i boligkataloger kommer du over en del begreper som ikke alltid er helt enkle å forstå. Et slikt begrep er byggesett. Hva ...

Økonomisk å bygge nytt?

På utkikk etter et nytt hjem? Da kan det være lurt å tenke gjennom om du skal kjøpe et eksisterende hus eller om du vil ...

Hus med høy trivselsfaktor

Familien var opptatt av å finne løsninger de kunne trives med i hverdagen. De valgte derfor å øke størrelsen på arealer som kjøkken, bad og ...

Ikke glem kranselaget når taket er tett

Innen byggebransjen er det vanlig at byggherren holder en fest eller byr på kake til håndverkerne når taket er tett - et såkalt kranselag. Men ...

Velg miljøvennlig når du bygger drømmehuset

Har du klimaangst og skal bygge hus? Her deler vi våre beste tips til å bygge miljøvennlig.

Forny hjemmet med rimelig og miljøvennlig innredning

Gi hjemmet et skikkelig løft ved å satse på rimelige innredningsløsninger. Ta en skikkelig opprydding, fiks på detaljer, mal, velg naturlige elementer, gå på loppemarked ...

Lunt og personlig

Det var viktig at huset de skulle bygge, var funksjonelt å bo i for småbarnsfamilien. Men hjemmekoselig er det ordet som best beskriver interiøret.

Det dugger på utsiden av vinduet - gratulerer!

Når vinduene dugger på innsiden skjer det stort sett fordi vi har for dårlig luftomskifting – vi får ikke byttet ut den gamle luften med ...

Bedre inneklima gir lavere strømutgifter

Med balansert ventilasjon får du ut den brukte luften og erstatter den med ny og frisk luft som i tillegg er ferdig oppvarmet.

Hva er en ferdigattest?

Når du skal bygge nytt hus er det mange begreper å forholde seg til. Et av de viktigste er ferdigattest.

Kjøkkenet er husets hjerte

Når du bygger hus med oss er kjøkkenet inkludert i prisen. Vår kjøkkenekspert finner den beste løsningen sammen med deg, slik at du får kjøkkenet ...

Slik brannsikrer du hjemmet

Her er våre beste tips om brannvern og brannsikre hjem.

Utebelysning til fasade og hage

Lys opp i mørket! Belysning til fasaden og hagen er detaljer man ofte glemmer, men når lampene er på plass, ser man at det er ...

Høst i hagen

Gjør det høstfint i hagen, sett vekster i dvale og forbered for neste vår og sommer. Uansett om du har grønne fingre eller ei, så ...

Sjekk huset før vinteren

Vedlikehold av huset er viktig, og en grundig sjekk et par ganger om året kan spare deg for unødvendige problemer. Vi har samlet våre beste ...