Hvilken stil ønsker du på ditt nye hus?

Vi har delt inn våre husmodeller i moderne hus, klassiske hus, låvehus og New England-hus – og iblant også funkishus eller hus i minimalistisk stil.

Moderne hus

Et moderne hus har ofte en åpen planløsning med flere sosiale flater som er tilpasset vår måte å leve på. Husenes linjer er rette, og kombineres med store vinduspartier som gir mye lys og en nær kontakt med utendørsomgivelsene.

Også det utvendige på huset viser at det er et moderne hus, i og med at man ofte blander ulike typer fasader som for eksempel tre og puss og en vakker, varierende takhøyde. Vanligvis har vinduene ingen synlige vindusfôringer, og fasaden har heller ingen utskårne dekorasjoner. Det er også vanlig at de moderne trehusene har liggende trepaneler eller at de er bygd som murhus.

Klassiske hus

Et hus i klassisk stil karakteriseres av stående trepaneler med hjørnekasser. Ofte er utvendig kledning dekorert med tredetaljer, vinduer med sprosser og synlige vindusforinger. På klassiske hus er det vanlig med saltak eller mansardtak. Husene er symmetriske og har en planløsning med tydelige rominndelinger. Et stort, koselig kjøkken med spiseplass er ofte tegnet inn i planløsningen. De klassiske husene er blitt en del av det norske landskapsbildet og gir en følelse av landlig idyll.

Låvehus

Det populære låvehuset er, akkurat som det høres ut, inspirert av den tradisjonelle låven. Rett og rektangulær huskropp og et stilrent ytre utmerker huset. Låvehuset smelter inn i de fleste miljøer, men på en tomt med mye natur er det i sitt ess.

Karakteristisk for hustypen er den bratte takvinkelen og yttervegger med stående panel. Møtet mellom tak og vegger er nøye designet for å gi huset et enkelt og elegant uttrykk.

New England-hus

Stilen har hentet inspirasjon fra den amerikanske østkysten. Det klassisk utseende karakteriseres av fasader i lyse farger med bred liggende trekledning og store vinduer med vakre sprosser og vindusslåer. Entreén er som regel sentralt plassert på forsiden og huset omfavnes av en stor veranda. New England-husene har en symmetrisk huskropp med en tradisjonell planløsning over to etasjer. Trappen har ofte en sentral plassering og her finner du også et stort kjøkken og spisestue, og ikke så rent sjeldent et vakkert innredet bibliotek.

Funkis eller minimalistiske hus

Når arkitekter benytter begrepet «funkishus» tenker de gjerne på den minimalistiske stilen som kom på 1930-tallet. Et annet begrep er minimalistisk stil eller «nyfunkis», som henviser til de funkishusene som bygges nå.

Det som karakteriserer et funkishus er den nedstrippede fasaden og at taket har minst mulig fall. Pulttak finner du også på denne husstilen. Husene har asymmetrisk plasserte vinduer med stort lysinnslipp – noe som skaper romfølelse og gir et effektfullt spill av dagslys. Det forekommer ofte delte hus-seksjoner som vanligvis er forskjøvet i forhold til hverandre. Fasaden er vanligvis i puss eller har minimalistisk, stående trekledning. Store vinduer og balkonger er vanlige.

Du finner våre minimalistiske og funkishus blant våre moderne hus.