Hvilken stil ønsker du på ditt nye hus?

Vi har delt inn våre husmodeller i moderne hus, tradisjonelle hus og nordiske hus.

Moderne hus

Et moderne hus har ofte en åpen planløsning med flere sosiale flater som er tilpasset vår måte å leve på. Husenes linjer er rette, og kombineres med store vinduspartier som gir mye lys og en nær kontakt med utendørsomgivelsene.

Også det utvendige på huset viser at det er et moderne hus, i og med at man ofte blander ulike typer fasader som for eksempel tre og puss og en vakker, varierende takhøyde. Vanligvis har vinduene ingen synlige vindusfôringer, og fasaden har heller ingen utskårne dekorasjoner. Det er også vanlig at de moderne trehusene har liggende trepaneler eller at de er bygd som murhus.

Tradisjonelle hus

Et hus i tradisjonell stil karakteriseres av stående trepaneler med hjørnekasser. Ofte er utvendig kledning dekorert med tredetaljer, vinduer med sprosser og synlige vindusforinger. På klassiske hus er det vanlig med saltak eller mansardtak. Husene er symmetriske og har en planløsning med tydelige rominndelinger. Et stort, koselig kjøkken med spiseplass er ofte tegnet inn i planløsningen. De klassiske husene er blitt en del av det norske landskapsbildet og gir en følelse av landlig idyll.

New England
Stilen har hentet inspirasjon fra den amerikanske østkysten. Det klassiske utseende karakteriseres av fasader i lyse farger med bred liggende trekledning og store vinduer med vakre sprosser og vindusslåer. Entreén er som regel sentralt plassert på forsiden og huset omfavnes av en stor veranda. New England-husene har en symmetrisk huskropp med en tradisjonell planløsning over to etasjer. Trappen har ofte en sentral plassering og her finner du også et stort kjøkken og spisestue, og ikke så rent sjeldent et vakkert innredet bibliotek.

Nordiske hus

Det populære nordiske stilen er, akkurat som det høres ut, inspirert av den tradisjonelle låven. Rett og rektangulær huskropp og et stilrent ytre utmerker huset. Låvehuset smelter inn i de fleste miljøer, men på en tomt med mye natur er det i sitt ess.

Karakteristisk for hustypen er den bratte takvinkelen og yttervegger med stående panel. Møtet mellom tak og vegger er nøye designet for å gi huset et enkelt og elegant uttrykk.