Falt for klassiske Spoven

Valget var enkelt for Martine og Espen som falt for den klassiske herregårdsstilen, men de måtte vente lenge før de kunne sette i gang med byggeprosessen.

Martine og Espen hadde aldri hørt om Fiskarhedenvillan før, men på et besøk på boligmessen på Hellerud stoppet de opp. Kanskje var det bildet av Spoven som ga en stoppeffekt. Huset vekker assosiasjoner til forrige århundreskiftes arkitektur med detaljer som paneler, sprosser, halvmånevinduer og takdekorasjoner. Takhøyden i første etasje er på hele 2,6 meter og de høye vinduene sørger for et sjenerøst lysinnslipp og en fantastisk romfølelse.
– Ikke bare er Spoven nydelig på utsiden med den klassiske herregårdsstilen, men det har også en veldig fin planløsning med store rom som passet oss perfekt, sier Martine.
Paret har allikevel gjort en del endringer på planløsningen. De valgte blant annet en åpen loftstue som går ut mot terrassen istedenfor soverommet på standardtegningen. Nede har de bygd ut et stort karnapp under terrassen i andre etasje, utvidet kjøkkenet og justert på romplasseringen slik at det passet dem på best mulig måte.

Ventet i fire år før byggestart

Området Konnerud i Drammen er regulert slik at det kun er 20 hus som kan bli oppført i året. Det er et attraktivt område og paret føler seg privilegert som bor her. Huset ligger fint til, litt oppå en høyde med en nydelig utsikt.

- Jeg vokste opp i huset der nede, sier Martine, og peker på nærmeste nabo under seg. Tomten har Martine arvet og nå som de hadde funnet drømmehuset, måtte de stå i kø for å få lov til å bygge. Det tok fire år før de kunne sette i gang. I mellomtiden har de jobbet mye med tomten.

- Det var mange trær som måtte hugges og vi brukte mye tid på å få tomten i orden, forteller Martine mens vi går rundt huset. Her står det en praktisk redskapsbod på den ene siden. Boden er faktisk rundt 80 år gammelt og stod på tomten etter mine besteforeldre. Vi har flyttet det, lagt ny takstein og gulv samt malt. Nå er det plen rundt hele området men vi tenker på å legge platting på framsiden etter hvert. Det murt opp en grunnmur på baksiden, og på spørsmål om hva den skal brukes til, svarer Martine:

- Her skulle det egentlig vært satt opp en garasje, men på vinteren blir det altfor trangt i innkjørselen og bilen kommer ikke fram. Da fant vi ut at vi kunne bruke området til noe helt annet, nemlig et utekjøkken. Det blir neste års prosjekt og vi gleder oss til å komme i gang.

På den andre siden av huset har paret satt opp en hønsegård, og nylig flyttet 12 små kyllinger inn. Hønsegården er idyllisk plassert ved siden av et stort kirsebærtre hvor det henger både utelys og en hengestol.

Martine i hengstol foran hønsegården

Kjøkkenet er samlingsplassen

Av alle rom i huset er paret mest fornøyd med kjøkkenet! De valgte å bytte ut Fiskarhedenvillan sitt standardkjøkken og har istedenfor satt inn et kjøkken fra IKEA. De mørke frontene og messinghåndtakene gir et eksklusivt preg. Men her er framfor alt plass – god plass.
Martine jobber til daglig som konditor på Hawker i Drammen og trives ekstra godt med den store arbeidsplassen. Martine er foruten å bake, også glad i å lage mat, så på kjøkkenet tilbringes mye tid.

I enden av rommet er en koselig sitteavdeling med spisebord og en benk som går langs hele veggen. ­
- Dette er samlingsplassen i huset og det er her jeg og Espen sitter mest.

Smakfullt og personlig interiør

Martine får mye inspirasjon fra både instagram, pinterest og interiørblader. Stilen kan best beskrives som klassisk, med en herlig blanding av nytt og gammelt. Det er tydelig at paret har innredet med personlighet. De lyse veggene fremhever den luftige romfølelsen og gir store muligheter for å eksperimentere med interiøret. Det er mye mørke detaljer ellers i interiøret, slik som gardiner og møbler.

Noen rom skiller seg ut, slik som hovedsoverommet. Her er det heldekkende teppe og en nydelig mørk blåfarge på veggene.  Sengegavlen har Martine laget selv, og består av sponplater, vatt, og velourstoff som er stiftet fast bak. Rett utenfor soverommet ligger Martines W-I -C. Innredning er Pax fra IKEA, gjennomført i samme stil som kjøkkenet.

Baderom er stort og lyst og man får en lekker og eksklusiv spa-følelse når man kommer inn.

I stuen går velourgardinene helt opp i taket, noe som gir en luftig følelse og rommet oppleves som større. Interiøret er elegant med Home & Cottage stoler, Riviera Maison sofa og stuebord fra Slettvoll. Det spesielle spisebordet har Martine kjøpt på Calma interiør.

«Om man ikke har erfaring fra tidligere eller er meget strukturert, så lønner det seg nok å sette bort alt. Det krever mye å styre en byggeprosess ved siden av full jobb.» 

- Espen

Utfordringer under byggeprosessen

- Når det kommer til Fiskarhedenvillan så syns jeg at jeg fikk støtte og hjelp til det jeg trengte av informasjon, og også kjapp levering på materialer hvis det var manko på noe, forteller Espen.

Den store mengden av materialer som skal ha plass kan være en utfordring, og for Espen sin del hadde det vært mye bedre å få dette på flere leveranser. Men da ville det blitt unødvendige fraktkostnader. Det er krevende å sørge for at materialene er fri for snø/vann/søle etc og alltid ha kontroll når det er så mange paller som står ute. Men paret fikk det til og er meget fornøyd med både materialene i seg selv og den høye standarden på huset. Espen har et råd til andre som skal bygge hus for første gang:
- Om man ikke har erfaring fra tidligere eller er meget strukturert, så lønner det seg nok å sette bort alt. Det krever mye å styre en byggeprosess ved siden av full jobb.

Hus med høy trivselsfaktor

Familien var opptatt av å finne løsninger de kunne trives med i hverdagen. De valgte derfor å øke størrelsen på arealer som kjøkken, bad og ...

Kjøkkenet er husets hjerte

Når du bygger hus med oss er kjøkkenet inkludert i prisen. Vår kjøkkenekspert finner den beste løsningen sammen med deg, slik at du får kjøkkenet ...

Med plass til mange

Å tegne og bygge hus hadde lenge vært en drøm for Theres og Jonas. Så når familien økte med tvillinger ble et større og mer ...

Kjærlighet ved første blikk

Slektsgården var den rene jungelen da familiens første flyttelass trillet inn på tunet. Tre år senere er det vanskelig å tro at den staselige sekelskiftevillaen ...

Hjelp! Det har regnet tre uker i strekk og bygget er ikke tett!

De aller fleste hus i Norge er bygget i treverk og de fleste har nok fått med seg at treverk og vann sjelden er en ...

Utebelysning til fasade og hage

Lys opp i mørket! Belysning til fasaden og hagen er detaljer man ofte glemmer, men når lampene er på plass, ser man at det er ...

Sjekk huset før vinteren

Vedlikehold av huset er viktig, og en grundig sjekk et par ganger om året kan spare deg for unødvendige problemer. Vi har samlet våre beste ...

Egeninnsats på ny bolig

Tenk på disse tingene før du bestemmer deg!

Utleie av selvstendig boenhet

Dette må du vite om begreper som eksisterer og krav som stilles når du skal leie ut en del av boligen din.

Hva er en ferdigattest?

Når du skal bygge nytt hus er det mange begreper å forholde seg til. Et av de viktigste er ferdigattest.

Hva er et byggesett

Når du blar i boligkataloger kommer du over en del begreper som ikke alltid er helt enkle å forstå. Et slikt begrep er byggesett. Hva ...

Det dugger på utsiden av vinduet - gratulerer!

Når vinduene dugger på innsiden skjer det stort sett fordi vi har for dårlig luftomskifting – vi får ikke byttet ut den gamle luften med ...

Bedre inneklima gir lavere strømutgifter

Med balansert ventilasjon får du ut den brukte luften og erstatter den med ny og frisk luft som i tillegg er ferdig oppvarmet.

Huset som vokser med familien

Husmodellens spennende og fleksible planløsning gir familien Hylander-Andersen følelsen av at de kan bli gamle her.

Falt for klassiske Spoven

Valget var enkelt for Martine og Espen som falt for den klassiske herregårdsstilen, men de måtte vente lenge før de kunne sette i gang med ...

Se hva som kjennetegner en god planløsning

En god planløsning er nøkkelen til en velfungerende bolig. Selv om det er individuelle forskjeller i hva vi oppfatter som en god planløsning, er det ...

Høst i hagen

Gjør det høstfint i hagen, sett vekster i dvale og forbered for neste vår og sommer. Uansett om du har grønne fingre eller ei, så ...

Midt mellom New York og Småland

Familien hadde en drøm om å flytte til den amerikanske østkysten. Istedenfor bygde de seg en drøm av et hus i Sverige. Et drøyt 200m2 ...