Huset som ikke fantes
Mikael og Maria hadde dannet seg et bilde av drømmehuset men det fantes ikke i noen huskataloger. Fiskarhedenvillan tok utfordringen og resultatet ble så bra at huset endte opp som en ny husmodell.
«Vi holdt på å drukne i huskataloger, men så fikk vi et tips fra en venn. Han hadde benyttet Fiskarhedenvillan og var veldig fornøyd.»
- Mikael
På en strandtomt ved kysten like ved Gävle skulle Mikael og Maria Söderström bygge drømmehuset sitt. Romslig og luftig skulle det bli, med store vinduer ut mot viken og hagen. Men da det var på tide å velge husmodell, fant de ingen som passet perfekt. Mikael og Maria hadde gjort et grundig forarbeid, og hadde svært bestemte meninger. De besøkte visningshus fra ulike leverandører, lot seg inspirere av fine hus i nærområdet og kikket i aviser og på nettet. Slik fikk de dannet seg et bilde av drømmehjemmet sitt. Men det var foreløpig bare et hus som kun fantes i Söderström-familiens fantasi. Overbevist om sin visjon, gikk de til Fiskarhedenvillan og fortalte om ønskene sine.
– Jeg tror vi hadde avvikende ønsker om det meste, fra planløsning til plassering av vinduer. Likevel klarte selgeren hos Fiskarhedenvillan å finne en grunnmodell som kunne tilpasses etter våre skisser.
Kataloghuset som var utgangspunktet for familien Söderströms nye hus, het Sparven, men da det stod ferdig, var det ikke lenger en spurv – det var en nattergal.
Ny husmodell
– Ja, nå har huset vårt blitt en av husmodellene deres, ler Mikael. Det er smigrende.
Näktergalen (nattergalen) er et tradisjonelt hus på 1,5 etasje med mønsåstak og store fellesarealer hvor det slippes inn mye lys. Fra kjøkkenet er det fri sikt gjennom spiseområdet og stua ut mot terrassen og hagen.
– Det var litt vanskelig å plassere vinduene. Noe som ser fint ut fra utsiden, kan føles helt malplassert ut fra innsiden, og omvendt. Men vi er storfornøyde med resultatet. Jeg liker at man selv kan gjøre deler av jobben når man benytter seg av Fiskarhedenvillan. Selv om vi satte bort det meste av jobben, føles det bra å ha vært med og bygd litt, sier Mikael.
Familien valgte å male huset svart, en matt farge som gjør at huset smelter inn i skogen bak. Da huset ble bygd i 2007, var det knapt noen som malte en villa i svart. I dag er det derimot mer vanlig.
– Vi føler oss litt som trendsettere, sier Mikael. Både når det gjelder huset og fargen. Tenk så bra det blir når man velger en fleksibel husleverandør. Vi kan virkelig anbefale dette. Entreprenørene var superflinke! Dessuten kjente de jo hverandre fra før, så jobben gikk som smurt.