Bygg smart - bygg hus med separat boenhet

Boenheten kan du bruke som utleiedel, gjesterom eller separat leilighet. Visste du at det faktisk kan lønne seg å bygge nytt hus med utleiedel?

Hvordan fungerer det?

En måte å minske kostnadene på i forbindelse med huskjøpet ditt er å bygge huset litt større enn du først hadde tenkt.  Hvis du legger til en utleiedel med separat inngang vil du faktisk minske huskostnadene dine når du leier ut. Dette er selvsagt fordelaktig rent økonomisk siden denne leieinntekten er skattefri.

Når du ikke ønsker eller har behov for å leie ut lenger,  er det selvsagt superpraktisk å la tenåringen eller andre familiemedlemmer overta den separate delen. Å ha et eget separat gjesterom er også praktisk, spesielt for dere som ofte får tilreisende på besøk.

Hva sier skatteetaten?

Dersom du leier ut mindre enn halvparten av din egen bolig, er leieinntektene skattefrie. Fra og med inntektsåret 2018 er imidlertid dette skattefritaket gjort betinget av at leieforholdet varer sammenhengende minst 30 dager.

(Kilde: www.skattetaten.no)

Så det er faktisk penger å tjene for den som kan tenke seg å ha en leietaker. Vår husmodell Koltrasten passer veldig bra til dette formålet. Er du nyskjerrig på Koltrasten så kan du besøke vårt visningshus på Nybygget ved Arlandastad i Sverige

Eksempel 1:

Arkitekt Klas Sjöstrand viser oss her tre ulike eksempler på en separat utleiedel/leilighet for husmodellen Koltrasten. Men mulighetene er betydelig mye større enn som så og kan selvsagt gjøres til alle våre andre husmodeller og hustyper.

Koltrasten – Skisse forslag 1

Her ser vi et veldig arealeffektivt forslag der alle nødvendige funksjoner er med på bare 27 m2. Dette forslaget har et bra bad med dusj, toalett og vask. Kjøkkendelen har plass til hybelkjøkken (pantry),  samt matplass for fire personer. I entréen/hallen er det plass til oppbevaring og innenfor er det et rom som fungerer som kombinert stue og soverom .


Koltrasten – Skisseforslag 2

Her møtes du av en entré med oppbevaringsmuligheter samt inngang til bad med vask, toalett og dusj. Her har du en åpen planløsning mellon kjøkkendelen og soveroms/stuedelen. Et forslag som virkelig utnytter 28 m2 på en veldig effektiv måte


Koltrasten – Skisseforslag 3

I det tredje forslaget inneholder entréen oppbevaring og inngang til badet. Bad med dusj, vask og toalett. Dette forslaget har et separat soverom og stue med en åpen planløsning mot hybelkjøkken og spiseplass. Dette er det største forslaget på 66 m2.


Eksempel 2:

Her ser vi planløsningen på utleiedel/leilighet for husmodellen Nordlys. Huset er tegnet av Andreas Nordström og det finnes i to varianter. En variant der hele huset er en stor boenhet på drøyt 280 m2 og en variant med en separat og fullt utrustet leilighet på ca 50 m2 i sokkeletasjen.

Nordlys – Utleiedel

Romslig entré med oppbevaringsmuligheter og inngang til bad med vask, toalett og dusj. Åpent inn mot kjøkken, spiseplass og stue. Inngang til soverommet fra stuen. En romslig og godt utnyttet flate på ca. 50 m2

Se flere bilder og les mer om Nordlys her

Vil du vite mer? Kontakt oss