Husets konstruksjon med rom og funksjoner bygd i hverandre skaper en overraskende åpenhet og indre kontakt mellom husets fellesrom. Det store, åpne rommet gir en følelse av fellesskap – uansett hvor man befinner seg i huset, er man sammen. Den avlukkede trekjernen skaper en intimitet og kontrast til de åpne områdene.

Fasaden åpner seg opp ut mot landskapet, og du kan føle på samspillet i de ytre omgivelsene langt inn i huset. Naturen blir en del av livet inne. Lyset og stemningene forandrer seg i takt med årstidene.

Friis & Motlke 01

Her skapes rammene om livet vi lever sammen. Rundt det felles smykkeskrinet som selve kjernen i huset utgjør, ligger rommene naturlig etter hverandre i en åpen og sammenhengende sekvens. Over den åpne kjernen av tre åpner det seg et stort fritt rom – som et uventet skipsdekk med oversikt og utsyn. Her kan man puste og føle på hele huset samtidig.

Utvendig flate188 kvm
1 etasje124 kvm
2 etasje64 kvm
Antall rom5
Antall soverom3
Takvinkel32,12

Planløsning

Friis & Motlke 02

Til Friis & Motlke 02

Friis & Moltke 03

Til Friis & Motlke 03

SE VÅRT SAMARBEID MED CLAESSON, KOIVISTO OG RUNE

I forbindelse med vårt 20-års jubileum i 2013 inngikk vi et unikt samarbeid med den svenske designertrioen Claesson, Koivisto og Rune.

Les mer