Arkitektene Friis og Moltke har designet tre unike hustyper for Fiskarhedenvillan. Her møtes ulike materialer, lys og stemninger, og skaper helt nye kontraster i rommet. Lekne og behagelige. Poetiske og praktiske. Åpne og intime. Lyse og skyggende.

Husene er funksjonelle, men samtidig har de det lille ekstra. Den tradisjonelle planløsningen byr hele tiden på overraskelser ved å utnytte uventede områder på en personlig måte. Rammene skaper mer enn bare en funksjon – de er aktive og behagelige. En varm og levende favn som inspirerer oss til å se og oppleve hus på nye måter.

Felles for de tre husene er at alle er inndelt i mindre, private avdelinger som leder til et åpent område – selve det levende hjertet i huset. Romslige, felles oppholdsrom kombineres med hemmelige små grotter. De store vinduspartiene i allrommet slipper i tillegg naturen inn og gjør at du kan følge årstidene etter hvert som de endrer seg.

Plassbygde, spesialdesignede møbler skaper overraskende vinkler i huset og bidrar til å gi det en følelse av eksklusivitet. Hver eneste detalj tilfører noe i den totale opplevelsen – en symbiose av følelser og funksjonalitet – et hjem som hever seg over det tradisjonelle og skaper en helt ny ramme om livet og hverdagen.

Friis & Moltke 01

Rundt det felles smykkeskrinet som selve kjernen i huset utgjør, ligger rommene naturlig etter hverandre i en åpen og sammenhengende sekvens.

Til Friis & Moltke 01

Friis & Moltke 02

To funksjonelle romkjerner – plassert på hver sin side av et lyst, åpent allrom – skaper ny romslighet. Rom til å leve i. Her er åpenhet, kontraster og overraskelser.

Til Friis & Moltke 02

Friis & Moltke 03

Måten huset møter naturen på, tilfører de fine rommene et overraskende lys og volum. Utendørsomgivelsene trekkes med inn i husets hjerte, og bidrar til å skape dagens stemning.

Til Friis & Moltke 03

Om Friis & Moltke

Det danske arkitektbyrået Friis & Moltke har vært ledende i Norden siden 1954. De står bak et vidt spekter av arkitektoniske byggverk hvor helhet og enkelhet er grunnideen. Friis & Moltkes arkitektur baserer seg på en lyttende holdning og ydmykhet når det gjelder å forstå livet i og rundt et bygg.

«Et rammeverk for livet» er tegnet av Friis & Moltke-partner Martin Wienberg. Martin er internasjonalt anerkjent for sitt innovative og fantasifulle arbeid med å skape nye standarder for eneboliger. Han tegner en skarp nordisk arkitektur – der lyset og livet skaper et hjem. Martins hus kjennetegnes av at de byr på overraskelser både i materialvalg og planløsning. Han skaper en gjennomtenkt helhet som samtidig fungerer som ramme og støtte for livet som går sin gang i huset.

Friis & Moltke drives og eies av partnerne Palle Hurwitz, Niels Erik Thomsen, Martin Wienberg, Mikkel Wienberg, Mikkel Bahr og Mogens Husted Kristensen samt adm. dir. Jens Ole Bahr.